
GALILEO PROGETTI Nonprofit Ltd.
Η "GALILEO PROGETTI Nonprofit Ltd." ιδρύθηκε το 2009, με έδρα το Βουδαπέστη. Η αποστολή της Galileo είναι η βελτίωση των πολιτικών ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας και του τρίτου τομέα στην Ουγγαρία. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, συνεργάζεται συνεχώς με δημόσια και ιδιωτικά όργανα στο έδαφος, καθώς και με σχετικά δημόσια ινστιτούτα. Μέσω των δραστηριοτήτων της, η Galileo Progetti στοχεύει στην ανάπτυξη του κοινωνικού τομέα και του μοντέλου Διαρκούς Μάθησης, επικεντροντας στην εκπαίδευση προς την Ευρωπαϊκή ιθαγένεια, στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη, και στην ίση ευκαιρία. Η Galileo οργανώνει κινητικότητα και ανταλλαγή καλών πρακτικών, αμοιβαία μάθηση και έργα στρατηγικής εταιρικής σχέσης, και χάρη στις δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια, έχει εδραιώσει ένα πολύ καλά καθιερωμένο ανεπίσημο δίκτυο εταιρικής σχέσης σε τοπικό επίπεδο με δημόσιες και ιδιωτικές οργανώσεις, όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, ΜΚΟ, παροχείς Επαγγελματικής Κατάρτισης, σχολεία ειδικών αναγκών, ενώσεις, κοινωνικές επιχειρήσεις κ.ά., με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας σε περιφερειακό επίπεδο. Η διοίκηση καθοδηγείται από την πεποίθηση ότι η ανταλλαγή καλών πρακτικών μπορεί να αυξήσει την τοπική ανάπτυξη και τις δεξιότητες των τοπικών οργανώσεων, ενώ η κοινή χρήση και προσαρμογή λειτουργικών διαδικασιών εκπαίδευσης και εργασίας στον κοινωνικό τομέα μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην επαγγελματική απόδοση και τον ανταγωνισμό των τοπικών συμμετεχόντων. Ο στόχος της Galileo είναι κυρίως οι ευάλωτες ομάδες, με έμφαση στον αγώνα κατά των διακρίσεων και την ένταξη στον χώρο εργασίας και την κοινωνία των απελπισμένων ανθρώπων, ειδικότερα αναπήρων, ανθρώπων που ανήκουν σε μειονότητες και βρίσκονται σε οικονομική δυσμένεια και κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό. Από το 2016, η Galileo είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Ομπρέλας Οργάνωσης ENSIE – Ευρωπαϊκό Δίκτυο για Επιχειρήσεις Κοινωνικής Ενσωμάτωσης. Χάρη στη συνεργασία με την ENSIE, η Galileo Progetti εργάζεται για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ουγγαρία και τις στρατηγικές ενσωμάτωσης εργασίας των ατόμων με ανάγκες. Η Galileo συνεργάζεται και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Δήμο της Βουδαπέστης και το Ουγγρικό Υπουργείο Ανθρώπινων Δυνατοτήτων, το Πανεπιστήμιο ELTE, για να φέρει στην προσοχή των αποφάσεων των δημοσίων αρχών τις πιο σημαντικές διεθνείς εμπειρίες σε επίπεδο ΕΕ.
Η GALILEO ξεκίνησε το 2019 να συμμετέχει σε έργα που συνδέουν τη μη τυπική και ανεπίσημη εκπαίδευση και την πράσινη οικονομία και γεωργία, με τον διασταυρούμενο στόχο της εργασιακής και κοινωνικής ένταξης των απελπισμένων ανθρώπων.
Το 2020, η GALILEO διευρύνθηκε και ενδυνάμωσε το δίκτυό της στο ουγγρικό επίπεδο, δημιουργώντας νέα συνεργασία με το Ουγγρικό Σύμπλεγμα Πληροφορικής στη Γεωργία. Μαζί, οι δύο οργανισμοί εργάζονται για τη βελτίωση της σύνδεσης μεταξύ της γεωργίας και της κοινωνικής οικονομίας. Διοργάνωσαν το διαδικτυακό σεμινάριο "Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στη γεωργία, ένα εργαλείο για την εργασία και την κοινωνική ένταξη". Το Νοέμβριο του 2020, με τη συμμετοχή του Ουγγρικού Υπουργείου Γεωργίας και άλλων οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής γεωργίας.
Οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις Ένταξης στην Εργασία (ΚΕΕ) μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην προστασία της βιοποικιλότητας, καθώς ορισμένες από αυτές ασχολούνται με την κοινωνική γεωργία. Οι εν λόγω WISEs έχουν διπλό στόχο, πρώτον, ως WISEs, εργάζονται για την ένταξη των πιο μειονεκτούντων ατόμων και έχουν κοινωνικό αντίκτυπο. Δεύτερον, είναι βιολογικές εκμεταλλεύσεις που εργάζονται σε μικρή κλίμακα, προσπαθούν να σέβονται τον κύκλο των φυτών, να μην χρησιμοποιούν χημικά, να εργάζονται με τοπικές ποικιλίες και να διανέμουν την παραγωγή τους απευθείας στον καταναλωτή, έχουν θετικό αντίκτυπο στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ως εκ τούτου, οι WISEs αποτελούν ένα καλό παράδειγμα επιχειρήσεων που εργάζονται για την προστασία της βιοποικιλότητας, εξασφαλίζοντας παράλληλα "κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και συμμετοχικότητα σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων", όπως ζητά η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη "Στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα έως το 2030". Ως εκ τούτου, το παράδειγμά τους θα πρέπει να αναδειχθεί και να διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη ως μέρος της λύσης.
Επικοινωνήστε μαζί μας
Facebook: https://www.facebook.com/galileoprogettinonprofit?mibextid=2JQ9oc
E Mail: claudia.piovano@galileoprogetti.hu